Helppoa, hauskaa, herkullista

Kaurasta kokkaat kätevästi kivaa. Ilahduta kauraherkuilla aamuaterioista gourmet-illallisiin ja nauti pehmeästä kauran mausta.

Kauran maku yhdistyy auringonpaisteeseen ja hyvään arkeen. Maku on pehmeä, pyöreä, tuttu, turvallinen. Kaura tuo muistoja lapsuudesta, mutta sopii monikäyttöisyydessään hyvin nykypäivään.

Kaurasta on helppoa valmistaa nopeita välipaloja, arkipäivän kiireessä nautittavia aterioita tai jälkiruokia. Taipuupa kaura yhtä hyvin gourmet-illallisenkin raaka-aineeksi.

Uusia makuelämyksiä

Kauran mieto maku tekee mahdolliseksi yhdistellä kauraa luovasti muihin ruoka-aineisiin. Tuloksena on uusia inspiroivia kokeiluja ja makuelämyksiä. Kokeilun mahdollisuudet tekevät kaurakokkauksesta hauskaa.

Kaurasta saa nopeasti lisäkeruuan tai sitä voi ripautaa melkein minkä tahansa taikinan joukkoon. Leipätaikinaan voi sekoittaa seuraavan kerran annoksen kaurajauhoa tai kokonaisia kauranjyviä; muffineissakin kaurahiutaleet antavat rakennetta ja tuhtia makua.

Tai voit sekoittaa kaurahiutaleita jogurtin joukkoon, antaa pehmentyä hetken tai yön yli ja kylmä kaurahyve on valmista. Tai entäs jos ensi joulun aikaan pyöritätkin konvehtirasian viereen kaurakookospalloja vaihtoehtoherkuksi?

Kaura korostaa raaka-aineiden makua

Kaura tukee muiden raaka-aineiden makua, ei peitä niitä. Kaura nostaa kalan tai kasvisten puhtaita makuja esille.

Kaurasta voi valmistaa vaikkapa uudistetun, hyvän olon Fish & Chips-aterian. Otetaan silakkapihvit ja leivitetään ne kauralla. Lisukkeeksi kaura-riisiä ja esimerkiksi luomu-juureslastuja ja annos on valmis pöytään.

Tai kaurasta syntyy nopea ja tyylikäs jälkiruoka illanistujaisiin, kun kaurahiutaleita paahdetaan kullanruskeiksi, sulatetaan joukkooon nokare emmentaljuustoa ja makua tuomaan mansikkasiirappia.

Vain mielikuvitus on rajana, kun kaurasta ryhdytään kokkamaan.

Kokeile parhaita kaurareseptejä »

iso-lusikka