Kiitos osallistumisesta Lumoudu kaurasta -hankkeeseen

Lumoudu kaurasta -tiedotuskampanja on päättynyt vuoden 2013 loppuun. Kiitämme kaikkia kauran ystäviä herkullisista hetkistä kauratiedotuksen parissa. Löydät myös jatkossa tietoa kaurasta, sen monista käyttömahdollisuuksista ja terveyshyödyistä näiltä nettisivuiltamme. Sivuiltamme löytyvät myös upeat kaurareseptit.

Hyviä hetkiä kauran parissa ja innostusta kaurakokkaamiseen myös tulevaisuudessa!


Välipalat tärkeitä koululaisten jaksamiselle

Suomalaisista lapsista ja nuorista vain noin 60 prosenttia syö päivittäin aamupalaa. Välipaloja syödään epäsäännöllisesti, mutta niistä saadaan merkittävä määrä sokeria ja vain vähän kuitua, kertovat THL:n Kouluterveyskysely ja Finravinto-tutkimus. Lumoudu kaurasta -hanke tuo Kauraviikolla (30.9. – 6.10.) tietoa kauran terveyshyödyistä kotitaloustunneille ympäri Suomea. Kampanja näkyy myös henkilöstö- ja opiskelijaravintoloissa.

Lue lisää...


Pohjoisen superruokaa kotitaloustunnille

Lumoudu kaurasta -hanke järjestää valtakunnallisen Kauraviikon syksyllä 2013. Osana sitä hanke tarjoaa yläkoulujen kotitaloustunneille kaura-aiheisen teematunnin.

Lue lisää...


Suomalaisten kaurankulutus kaipaa nostetta

Valtakunnallinen Kauraviikko nostaa pöytään superruuan terveysvaikutukset. Kaura on superruokaa, jonka käyttöä kuluttajilla olisi varaa lisätä roimasti, sillä vain noin seitsemän prosenttia Suomessa tuotetusta kaurasta päätyy elintarvikkeiksi suomalaisten ruokapöytiin. 

Lue lisää...


Terveellinen, pehmeä ja maukas kauraleipä valmistuu oikealla bioprosessoinnilla

VTT:n tutkija, elintarviketieteiden maisteri Laura Flander on väitöstyössään kehittänyt bioprosessointimenetelmiä entistä maukkaamman ja laadultaan paremman kauraleivän leivontaan.

Lue lisää...


Parempaa suorituskykyä oikeilla ruokavalinnoilla

Yksi pohjoismaisen ruokavalion kivijalkoja on kaura, jonka terveysvaikutukset ovat jääneet monelle hämärän peittoon. Kauraa voi pitää hyvällä syyllä varsinaisena ”älyruokana”.

Lue lisää...


EFSA todennut kauran superterveelliseksi

Euroopan ruokaturvallisuusvirasto (EFSA) on saanut valmiiksi terveysväitteiden arviointityönsä. EFSA on puoltanut kauralle kolmea terveysvaikutusta, jotka liittyvät veren kolesterolipitoisuuteen, veren glukoositasapainon hallintaan ja suoliston hyvinvointiin.

Lue lisää...


tahka